• El Nostre InterèsCol•laborar perquè en el futur l’activitat de la caça estigui ben regulada i gestionada per tots els que prenen decisions que afecten a tot el col•lectiu de becaders
  • El Nostre CompromísLa defensa de l’activitat cinegètica, especialment del caçador becader català.
  • Volem defensarLa caça de la becada amb el mateix criteri que la resta de països d’Europa.
  • I a més a més...Promocionar i fer cursos de formació per a joves caçadors amb la finalitat de conèixer millor aquesta espècie.
  • FiresEstem presents a totes les fires de caça a Catalunya
  • El Club Esportiu Becaders Catalunya esta obert a totes les edats i sexes
  • Ganes de TreballarAfrontem la tasca de dignificar la figura del caçador i becader
jquery slider by WOWSlider.com v5.4

Autor: Club Becaders / 20/03/2015

XI GALA DE BECADEROS EN AMURRIO

JORNADES XI GALA DE BECADERS A AMURRIO (ÀLABA)
El passat dissabte 7 de març de 2015 uns quants membres del Club Esportiu Becaders Catalunya ens vam desplaçar a la població d'Amurrio (Àlaba) per participar a les activitats de la XI Gala de Becaderos que ja fa uns quants anys es celebra amb molta assistència de becaders de la zona, del País Basc i altres autonomies.

Va ser un dia ple d'activitats, començant a les 9.30h del matí amb una exhibició de gossos de mostra per criadors i caçadors del País Basc. El lloc on es va dur a terme l'exhibició va estar molt ben escollit i va permetre que tots els assistents poguéssim veure el treball dels gossos, setters i pòinters.

Seguidament ens vam desplaçar al teatre d'Amurrio per escoltar unes ponències molt profitoses pels assistents. En primer lloc va fer la seva exposició el director de fabricació de cartutxos TRUST d'Eibar; va explicar el criteri que utilitzen a la casa TRUST per fabricar els cartutxos de becada i, especialment, va fer referència al tema del taco de feltre, molt necessari per tenir èxit amb el tret a la becada. Així mateix, se'ns va facilitar informació sobre la conservació de la munició i les condicions de temperatura i humitat per tal que els cartutxos no perdin la seva eficàcia.

Després d'aquesta explicació tècnica, un becader veterà de 80 anys va fer una xerrada, transmetent les seves experiències i reflexionant sobre els canvis que ha experimentat la caça de la becada des que ell es va iniciar com a becader de la mà del seu pare i del seu avi, xerrada que tots els assistents vam escoltar amb molta atenció.
El següent ponent va ser un criador de gossos de caça de la raça setter. Va explicar quin era el seu criteri a l'hora de seleccionar gossos per a la reproducció i per tal que els cadells tinguessin la passió i caràcter necessaris per a la caça de la becada.

Finalment va fer una xerrada el caçador guanyador del viatge a Estònia en el sorteig que havia tingut lloc a la Gala de l'any passat. Ens va explicar la seva experiència i aventures en un país de l'est i el comportament de les becades en aquella zona de cacera.

Concloses les ponències es va fer lliurament d'una placa a l'actual campió de caça de becades d'Espanya, el caçador de Folgueroles, Jordi Morató.

Seguidament va tenir lloc un dinar entre tots els assistents i al final de l'àpat es va celebrar un sorteig de diferents productes, tals com formatges, embotits de la zona, vins, cartutxos, roba de caça, diferents articles i productes pels becaders i treballs de taxidèrmia sobre becades que hi havia exposats a l'entrada del restaurant.
Com a acte final, el Club Esportiu Becaders Catalunya va fer lliurament d'una placa com a agraïment a l'organitzador de la Gala, el Sr. Rodrigo Ortueta.
Va ser un dia ple d'experiències i d'intercanvi de coneixements amb becaders del País Basc i el tracte que va rebre el Club a la nostra primera assistència a la Gala de Becaderos de Amurrio va ser meravellós, tant és així que esperem tornar-hi l'any vinent.

Sant Feliu de Codines, .20..de març de 2015
Club Esportiu Becaders Catalunya





 

 

 

 

 

Tornar a la Plana Principal